Säästöpankin talo sijaitsee Aurajoelta päin katsottaessa kaupunginkanslian takana Linnankadun ja Kristiinankadun kulmassa. Rakennuksen vanhempi ja koristeellisempi uusrenessanssi-tyylinen osa valmistui 1891 ja sen on suunnitellut arkkitehti Sebastian Gripenberg. Vanhan osan julkisivun 2. kerroksen syvennyksissä löytyvät taiteilija Emil Wikströmin veistämät naisfiguurit ”Teollisuus”, ”Kauppa” ja ”Säästäväisyys”. Vastaavia rakennusten julkisivuja koristavia veistoksia löytyy melko vähän Suomesta. Wikströmin veistoksia on nähtävillä myös Turun taidemuseon (kohde 10) kokoelmissa.
Kivikierroksen kannalta mielenkiintoisempi osa on rakennuksen 1913 valmistunut Birger Brunilan ja Valter Jungin suunnittelema laajennus. Lisäosan koko kadun puoleinen kivijaljka on nimittäin verhoiltu graniitilla. Kivi on samaa kuin Suomalaisessa Pohjassa eli Nordean portaalissa käytetyn kiven karkearakeisempaa muunnosta.
Itse rakennus on valmistettu tiilistä muuraamalla ja sen pihan puoleiset seinät on kiviverhoilun sijaan rapattu. Tämä oli hyvin tyypillistä 1800- ja 1900-luvun vaihteen arkkitehtuurissa sillä kivi oli valitettavasti kallis rakennusmateriaali, jota tuli käyttää säästellen. Ajan arkkitehtuurissa keskityttiin kadun puolen julkisivuihin ja arkkitehtikilpailussa myös huomio kiinnittyi fasadeihin. Esimerkiksi VPK-talon uusrenessanssipalatsin pihan puoleisilta reunoilta puuttuvat kokonaan rappauskoristeet.